Dış cephe mantolama uygulaması +5 ile +30 derece arasında sıcaklıkta yapılması gerekir. Aynı zamanda hava koşulları son derece önemli bir unsurdur. Mevsimsel olarak konu ele alındığında ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında dış cephe mantolama yapılması uygundur. Çünkü bu mevsimlerde sıcaklık +5 ile +30 derece arasında olmaktadır. Bunun yanı sıra yağışlı ve soğuk havalarda iş güvenliği için mantolamanın yapılması uygun değildir.
İnsanların çoğu kışın gelen yüksek faturadan dolayı dış cephe yaptırmaya karar veriyor. Özellikle ısı yalıtımı olmayan evler genelde kış aylarında dış cephe mantolama yaptırmak istiyor. Ancak sizlere tavsiyemiz kış gelmeden yalıtımın yapılması yönündedir. Peki, ısı yalıtımı ne zaman yapılmalıdır?
Isı Yalıtımı Ne Zaman Yapılmalı?
Dış cephe mantolama yapmak için havanın 5 ile 30 derece arasında sıcaklığın olması gerekiyor. Uygun hava koşullarda uygulamaya başlanır ve kısa sürede bitirilir. Fakat yağışlı zamanlar dış cephe mantolama için uygun bir zaman değildir. Yaz aylarında hava sıcaklığının aşırı derecede yüksek olmaması gerekir. Dolayısı ile yağışsız havada yalıtım yaptırmak daha ön plana çıkıyor.
Yağışlı havalara öncelik her zaman iş güvenliğinin sağlanmasıdır. Yağan yağmur uygulanan malzemenin işlevini bozduğu için yağışsız havalarda dış cephe mantolama yaptırmak gerekiyor. Kış aylarında hava sıcaklığı eksi dereceye indiği için dış cephe mantolama malzemesi donar. Gündüz bu malzeme çözülse bile işlevselliğini kaybettiği için istenilen performansı göstermez.
Dış Cephe Mantolama Kışın Yapılır Mı?
Kış aylarında dış cephe mantolama yaparken havanın soğuk olması bazı olumsuz etkileri de beraberinde getirir. Örneğin; dış cephe mantolama için kullanılan malzemeler çimento bazlı ve su ile karıştırıldığı için su donar. Ancak sabahtan dışarının ısı derecesi artacağı için su tekrar çözülür. Bu durumda mantolama malzemesi dayanıklılığını kaybeder ve yapıştırıcı görevini görmez.
Çimento’nun bir gün boyunca bu şekilde beklemesi pek işe yaramaz. Yeniden yapıştırıcı işlemi yapılsa bile zaman içerisinde zeminde çatlamalar görüşebilir. Bu sebeple kış aylarında mevsimsel koşul sağlanmadığı için dış cephe mantolama yapılması önermemekteyiz. Bunun yanı sıra kışa aylarında yağıştan dolayı iş güvenliği için de mantolama yapılmaması gerekir. Ancak müşterilerimiz kış ayında yaptırmak isterse yağışı kontrol ederek mantolama hizmeti sunmaktayız.
Dış Cephe Mantolama Kaç Günde Biter?
Dış cephe mantolama yapılacak binaya bağlı olarak bu süreç değişkenlik göstermektedir. Dolayısı ile binanın yüksekliği, ölçüsü ve mimarisine göre gerekli malzemeler ayarlanır. Bunun yanı sıra hava koşullarının da uygulama için uygun olması gerekir. Ancak herhangi bir olumsuzluk olmazsa ortalama 15.000 m2 bir bina için uygulanacak dış cephe mantolama işlemi 20-30 gün içerisinde bitmektedir. Ancak kısa sürede işlemin bitmesi gerekiyorsa bunun için 20 işçi ve iskele aracılığı ile rahatlıkla 5.000 m2 alan bitirilmektedir. Belirli bir süre içerisinde mantolamanın bitirilmesi gerekiyor ise daha fazla işçi, iskele ve malzemeye ihtiyaç duyulur. Bu sayede vakit kaybetmeden hızlı bir şekilde dış cephe mantolama bitirilir.
Isı Yalıtım Fiyatları Nedir?
Dış cephe mantolama fiyatları binanın yüksekliğine göre değişkenlik gösteren bir unsurdur. Bunun yanı sıra bu işlemin bina için uygun olması da gerekmektedir. Yaz aylarını serin, kış aylarını sıcak geçirmek için dış cephe mantolama uygulamasını yaptırmanızı önermekteyiz. Bunun için firmamızdan bilgi alabilirsiniz. Yalıtım fiyatları firmanın verdiği hizmet kalitesine, kullandığı malzemelerin kalitesine ve binanın ölçüsüne göre değişkenlik gösterir. Aynı zamanda bu uygulama alanında uzman bir firma tarafından yapılırsa sıcaklık konusunda olumlu yönde etki edecektir.